Mitt liv i ord.

Mitt liv i ord.

Varför både drogfri OCH nykter?

Min vardag.Posted by Nemo Hedén Fri, June 02, 2017 16:53:42

Många frågar mig varför jag är både drogfri OCH nykter.. Om jag någonsin planerar att börja dricka alkohol igen. Att i framtiden kanske prova å typ "ta en öl till maten" eller så.. Okej. Jag ska förklara. Såhär är det FÖR MIG:

Jag har aldrig druckit alkohol för att det är gott. Vill jag dricka något gott så dricker jag Cola Cola. Jag krökar för berusningen. Kicken. Bedövningen. Flykten. Och när jag dricker så vill jag bli full. Jag BLIR packad. 1-2 öl har aldrig varit någon vits för mig. Det känns meningslöst och nästan bara som att jag RETAR min kropp. Och NÄR jag blir full så skriker min kropp efter droger. Det har alltid varit sammankopplat. Jag får tunnelseende på fyllan och MÅSTE då bara ha något upp i näsan.

Jag har aldrig tagit droger utan att först vara packad. Det skulle inte hända. Därför är det inte en risk jag är villig att ta - att PROVA att ta en öl nån gång. Så viktigt är det inte för mig. Jag har redan krökat, knarkat och knullat för 8 livstider.. Så det är ett liv jag redan har levt. Jag känner mig väldigt färdig med det. För mig är alkohol och droger en flykt från verkligheten. Och jag älskar min verklighet idag. Jag är lycklig! Jag mår genuint bra för FÖRSTA GÅNGEN I MITT LIV! Så jag har inget att fly ifrån längre. Så enkelt är det bara.

Plus att hela mitt liv är uppbyggt kring min nykterhet idag. Mitt varumärke. Och allt har blivit så jävla bra och fint tack vare att jag tog detta steg. Podden, föreläsningarna, mina relationer, mitt mående, min ekonomi och sist men inte minst - min lilla dotter. Varför skulle jag riskera allt detta bara för att PROVA att ta en öl? Varför är detta så viktigt för svensken? Nej, jag har ingen ambition alls att göra det. Känner ingen längtan. Ingen saknad. Ingen sorg.

Men visst, det kanske skulle funka ett tag att dricka bara alkohol för mig. Absolut. MEN! Jag är FULLT övertygad om att OM jag skulle börja dricka igen.. då skulle jag hamna i drogerna igen.. förr eller senare. Och då skulle jag rasera ALLT! Igen. Och det är ingen risk jag är villig att ta. Aldrig någonsin. Punkt slut. 655 dagar nykter o drogfri idag. 21.5 månad. Snart två år. Och jag blir bara mer och mer tacksam för varje dag jag får uppleva denna frihet ❤Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martin Fri, June 02, 2017 20:42:28

Nykter 19 år nu , får fortfarande den frågan då och då. Alltid från folk som kan dricka normalt. Svårt för dessa att inse den stora skillnaden mot hur jag drack. Som du säger för att bli packad, när den normala känner att det räcker så slutar denne. Själv ökade man i samma läge för att bli ännu fullare å må ännu bättre i stunden. Detta var i princip från första fyllan. Första åren hade j fortfarande kul 9 av 10 men sista åren blev det 9 av 10 gånger tvärtom , minnesluckor , återställare samt nedbrutet psyke bla ångest eftersom det oftare och oftare var folk som man kränkt och dylikt. Men inte ens då när dom sa det så kom minnet tbx vad man gjort å sagt . Fick även jag barn ett par år efter att jag slutat. Dom är väldigt tacksamma att j alltid är nykter. Med vänlig hälsning Martin