Mitt liv i ord.

Mitt liv i ord.

Long time no seen.

Min vardag.Posted by Nemo Hedén Tue, June 07, 2016 19:00:39
Hej på er.

Det var ett tag sedan vi hördes sist. Det har hänt mycket sedan dess. Jag bor tex med en vän i Älta nu. En vän som också är helt nykter och drogfri sen ganska lång tid tillbaka. Det är skönt. Det blir liksom enklare så. Vi talar samma språk så att säga. Det funkar bra. Ser fram emot en sommar här nere på Flatenbadet - Stockholms finaste strand!

Jag har brutit med flera personer i mitt liv. Men det känns faktiskt bara bra. Det är människor som jag ändå inte har någon framtid med. Tex så kan jag inte vara vän med folk som aktivt tar droger. Det funkar bara inte. Jag vill leva ett rent liv. Ett ärligt liv. Ett annat liv. Jag är så klar med det där världen och det känns skönt att jag faktiskt är helt okej med den tanken nu. Jag har inga planer på en comeback. Jag har inga lömska idéer om att kanske en gång prova att kröka igen. Jag har supit och knarkat för 3 livstider och jag vill verkligen inte tillbaka. Det finns inget där att hämta för mig. Jag trivs i mitt nya liv. Jag mår bra. Allt går bra. Varför skulle jag riskera att prova att kröka? Varför skulle jag riskera att ramla tillbaka i samma gamla mönster igen och rasera ALLT jag håller på att bygga upp? Det finns inte på min karta.

Podden rullar på och vi ökar mycket VARJE DAG nu. Det är verkligen magiskt. Min lilla ögonsten. Mitt allra käraste projekt. Mitt stoltaste. Jag minns när jag började med "Nemo möter". I början så fick jag bara dom här gästerna som verkligen gör ALLT. No offense, jag gör också allt. Men ni vet, såna här gäster som tar varje chans att få stå i rampljuset. Eller gäster som jag på något sätt kände sedan "Kungarna av Tylösand".

Idag ser det helt annorlunda ut. Jag får intervjua flera ur Sveriges kändis-elit. Det är så satans coolt. Detta är liksom något jag skapat helt själv! Och idag är det stort och framgångsrikt! En otrolig känsla. Och i Oktober så väntas avsnitt 100. Det blir en live-podcast på Dovas på Södermalm. Filip Hammar och Sigge Eklund blir gästerna. Det känns också helt surrealistiskt faktiskt. Om jag hade fått drömma eller fantisera ihop gästerna till denna kväll så hade jag ÄNDÅ inte kommit på två bättre namn. Så nöjd är jag faktiskt. Otroligt. Och min fina vän Nisse Hallberg ska vara konferencier.


Imorgon ska jag förresten intervjua en annan drömgäst för podden - Alex Schulman. ÄNTLIGEN får man väl säga. Jag har försökt att få med han i typ 2 år. Och efter det ska jag ha ett möte med Mia Törnblom. Mia ska hjälpa mig sätta ihop min föreläsning som jag ska ut med i höst. Hon ska dessutom hjälpa mig få gigg säger hon. Helt sjukt. Mia är Sveriges bästa och mest bokade föreläsare.. Så att jag får henne som mentor i detta. Det känns ju OCKSÅ helt sjukt. För bra för att vara sant nästan. Hon ska hjälpa mig med allt säger hon. Jag är så tacksam.

I övrigt så startade jag och Jocke en stiftelse förra veckan för att hjälpa unga kvinnor som varit med om traumatiska saker. "En andra chans" fick den heta. Ni kan läsa om den HÄR! Vi är mycket väl medvetna om att vi inte kan göra något för att BOTA tjejer som har varit med om traumatiska saker. Vi kan inte utföra några mirakel. Men om vi kan göra NÅGOT så vill vi göra det.

Vår stiftelse kommer att gå ut på att försöka hjälpa tjejer som har varit med om hemska saker att komma tillbaka på benen igen. Om en tjej är med om en jobbig sak och känner att hon kanske behöver terapi för att komma tillbaka på benen. Då kommer vår stiftelse "En andra chans" att hjälpa henne med det. Samma sak gäller dom där tjejerna som blev attackerade förra veckan. Dom blev bitna i ansiktet. Men med pengarna som vi skänkt till dom så har dom möjlighet att fixa till sina ansikten på bästa möjliga sätt. Det är det vi vill göra.

Och jag är otroligt glad, stolt och tacksam att jag fått denna chans att ge tillbaka nu när mitt liv börjar gå så bra. Det är en ynnest.Det är väl lite om hur mitt liv ser ut just nu. Det är verkligen full fart. Mycket som händer. Det är egentligen helt sjukt. Hur snabbt det kan vända om man gör rätt saker. För 10 månader sedan så var mitt liv KAOS på ALLA fronter. Jag hade ingenting. Och det jag hade fungerade inte. Livet fungerade inte alls helt enkelt. Och jag mådde verkligen SKIT. Jag var så uppgiven, arg, ledsen, frustrerad och förvirrad.

Men idag så går plötsligt ALLT som på räls helt plötsligt. Och det enda jag gjorde var att sluta supa och knarka.. Och jag började jobba med mina svagheter och brister. JAG TOG TAG I MITT LIV HELT ENKELT! Jag ville göra en radikal jävla förändring! Och det känns så fint nu. Det känns så fint att få göra om livet på riktigt. Som en revansch liksom. Nemo 2.0. Nu kan jag vara en bra och fin medmänniska. Någon att räkna med. Det är fan helt otroligt. Ibland sker mirakel.

Hoppas ni får en strålande dag.

Kram.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Hannah Telluselle Fri, April 07, 2017 00:17:00

Har ingen aning om vem du är, vad du gjort eller varför du porträtteras i media. Har inte bott i Sverige på länge, är förmodligen minst 10 år äldre än du och ändå verkar du och andra veta vem jag är utan att ens kunna säga hej? Det blir väldigt konstigt. Men samtidigt lite typiskt Stockholm och än mer typiskt för missbrukare som hela tiden tror att de ska ta andras kunskap och göra karriär av det. Fråga Mia Törnblom hur hon blev coach och vem som var det före henne... (Hint: Malmö, och jag har bytt namn).

Posted by Jossan Tue, July 12, 2016 22:27:11

Tycker det är så jäkla kul att se att de går så bra i ditt och Jockes nya liv. Minns ju er från K A T och tiden efter det. Sjukt nice att se hur ni styrt upp era liv! Är uppriktigt sagt väldigt glad för er skull :) underbart att se förvandlingen på er båda!

Posted by Rebecca Sat, July 02, 2016 22:30:15

Du Nemo, från en 37-årig festartjej som brottats med samma demoner och av nån anledning alltid kollat till dig men av fel anledning (tyckt att du var en fjant typ, förlåt): grattis, heja dig, du är smart, du är fin, du förtjänar allt som kommer din väg. Fan vilken upphämtning, du ska vara så jävla stolt. Själv har jag barn och pluggar idag. :) KRAM

Posted by Madde Wed, June 08, 2016 08:58:53

Att ta droger är väldigt avlägset i den värld jag lever och jag förstår om du inte vill berätta om det här men när du skriver att du knarkat och provat allt så undrar jag vilka droger du har tagit? Och hur djupt nergådd har du varit i ditt missbruk?